O a tu'utu'uga masani fa'apolofesa o le SMT Processing e mana'omia ona e iloa?(I)

O lenei pepa o loʻo faʻamatalaina ai nisi o faʻamatalaga masani faʻapolofesa ma faʻamatalaga mo le faʻaogaina o laina faʻapotopotoga omasini SMT.
1. PCBA
Lolomiga Fonotaga Komiti Fa'atonu (PCBA) e fa'atatau i le fa'agasologa o le fa'agaioiina ma le gaosia o laupapa PCB, e aofia ai fasi pepa SMT lolomi, fa'apipi'i DIP, su'esu'ega fa'atino, ma le Fono Fa'auma.
2. laupapa PCB
Lolomiina Circuit Board (PCB) o se taimi pupuu mo lolomi laupapa matagaluega, e masani ona vaevaeina i se tasi laulau, lua laupapa ma multi-layer laupapa.O mea masani e fa'aaogaina e aofia ai le FR-4, resini, ie fiber tioata ma mea fa'apipi'i alumini.
3. Gerber faila
Gerber faila e masani lava ona faamatalaina le aoina o le faatulagaga o pepa o ata PCB (laina laina, solder tulaga tetee, layer amio, ma isi) viliina ma viliina faamatalaga, lea e tatau ona tuuina atu i le fale gaosi PCBA pe a faia upusii PCBA.
4. BOM faila
O le faila BOM o le lisi o meafaitino.O mea uma e faʻaaogaina i le gaosiga o le PCBA, e aofia ai le aofaʻi o meafaitino ma le auala o le faagasologa, o le faavae taua lea mo le faʻatauina o mea.Pe a sii mai PCBA, e manaʻomia foʻi ona tuʻuina atu i le fale gaosi PCBA.
5. SMT
SMT o le faapuupuuga o le "Surface Mounted Technology", lea e faasino i le faagasologa o le lolomi faʻapipiʻi solder, faʻapipiʻi vaega o laupepa matoe tafe le ogaumusoli i luga ole laupapa PCB.
6. Solder paste lomitusi
O le lolomi fa'apipi'i solder o se fa'agasologa o le tu'uina o le fa'apipi'i solder i luga o le upega u'amea, tafe le pa'u solder i le pu o le upega u'amea e ala i le va'a, ma sa'o le lolomiina o le solder paste i luga o le PCB pad.
7. SPI
O le SPI o se fa'ailoga mafiafia fa'apipi'i solder.A maeʻa le lolomi faʻapipiʻi, e manaʻomia le suʻesuʻeina o le SIP e iloa ai le tulaga lomitusi o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma pulea le aʻafiaga o le lomitusi o le faʻapipiʻi.
8. Reflow uelo
Reflow soldering o le tuʻuina lea o le PCB faʻapipiʻi i totonu o le masini solder reflow, ma e ala i le maualuga o le vevela i totonu, o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi o le a faʻamafanafanaina i le vai, ma mulimuli ane o le a faʻamaeʻaina le uʻamea e ala i le malulu ma le faʻamalosia.
9. AOI
O le AOI e faasino ile su'esu'eina otometi.E ala i le suʻesuʻeina o faʻatusatusaga, e mafai ona iloa le aʻafiaga o le PCB laupapa, ma e mafai ona iloa le faaletonu o le laupapa PCB.
10. Toe faaleleia
Le gaioiga o le toe faʻaleleia o le AOI poʻo le faʻaogaina ma le lima o laupapa faʻaletonu.
11. TUSI
O le DIP e puupuu mo le "Dual In-line Package", lea e faasino i le gaosiga o tekinolosi o le faʻaofiina o vaega ma pine i totonu o le laupapa PCB, ona faʻaogaina lea e ala i le faʻafefe o le galu, tipi vae, faʻapipiʻi pou, ma le fufuluina o ipu.
12. Galu sosolo
Galu soldering o le faaofiina o le PCB i le ogaumu soldering galu, ina ua uma flux spray, preheating, soldering galu, cooling ma isi sootaga e faamaea ai le uelo laupapa PCB.
13. Otioti vaega
Otioti vaega i luga o le laupapa PCB uelo i le lapopoa talafeagai.
14. A maeʻa le faʻaogaina o le uelo
A maeʻa le faʻaogaina o le faʻaogaina o le toe faʻaleleia o le uelo ma toe faʻaleleia le PCB e leʻi faʻapipiʻiina atoa pe a uma le asiasiga.
15. Fufulu ipu
O le laupapa fufuluina o le faʻamamaina o mea faʻaleagaina o loʻo totoe e pei o le flux i luga o oloa maeʻa o le PCBA ina ia faʻafetaui le tulaga mama o le puipuiga o le siosiomaga e manaʻomia e tagata faʻatau.
16. Tolu fa'afefe vali vali
Tolu anti vali spraying o le fufuluina o se vaega o le ufiufi faapitoa i luga o le laupapa tau PCBA.A maeʻa faʻamalologa, e mafai ona taʻalo le faʻatinoga o le faʻamaʻiina, faʻamausua, faʻamaonia le leaka, faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻamaoniga o le pefu, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaoniga matua, faʻamaʻi palapala, vaega tatala ma faʻamaʻi faʻamaʻi korona.E mafai ona faʻalauteleina le taimi e teu ai le PCBA ma faʻamavae ese mai fafo ma faʻaleagaina.
17. Laupapa Uila
Liliu i luga o le PCB luga faʻalauteleina taʻiala i le lotoifale, leai se ufiufi vali vali, e mafai ona faʻaaogaina mo vaega uelo.
18. Fa'amau
O le afifiina e faasino i se auala afifiina o vaega, afifiina e masani ona vaevaeina i DIP lua - laina ma SMD patch afifiina lua.
19. Va o pine
O le va o pine e fa'atatau i le mamao i le va o laina ogatotonu o pine fa'atasi o le vaega fa'apipi'i.
20. QFP
QFP e faapuupuu mo le "Quad Flat Pack", lea e faasino i se faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o se afifi palasitika manifinifi ma ea pupuu e taʻitaʻia i itu e fa.

laina gaosi SMT atoa taavale


Taimi meli: Iul-09-2021

Auina mai lau savali ia i matou: