O le a le SPI Process?

O le faʻagasologa o le SMD o se faʻataʻitaʻiga e le maalofia, SPI (Solder Paste Inspection) o le SMD process process o se suʻega faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina e iloa ai le lelei o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi lolomi lelei pe leaga.Aisea e te mana'omia ai masini spi pe a uma ona lolomi fa'apipi'i solder?Talu ai o faʻamatalaga mai le alamanuia e uiga i le 60% o le lelei o le solder e mafua ona o le le lelei o le lolomi faʻapipiʻi faʻapipiʻi (o isi mea e mafai ona fesoʻotaʻi ma le patch, reflow process).

SPI o le suʻesuʻeina lea o le lolomi faʻapipiʻi leaga,SMT SPI masinio loʻo i le pito i tua o le masini lomitusi faʻapipiʻi solder, pe a faʻapipiʻi le solder pe a uma ona lolomi se fasi pcb, e ala i le fesoʻotaʻiga o le laulau conveyor i totonu o masini suʻesuʻe SPI e iloa ai lona tulaga lelei lomitusi.

E mafai e le SPI ona iloa mea leaga?

1. Pe o le pa'u solder e o'o lava i apa

SPI e mafai ona iloa pe o le solder faapipii lomitusi masini lomitusi apa, pe afai pcb pads tuaoi e oo lava i apa, o le a faigofie ona taitai atu i le taamilosaga puupuu.

2. Fa'apipi'i offset

Solder paste offset o lona uiga e le lolomiina le faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o pads pcb (pe naʻo se vaega o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi lolomi i luga o pads), o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi e ono taʻitaʻia ai le faʻamalo gaogao poʻo le tuʻu maa faamanatu ma isi tulaga leaga.

3. Su'esu'e le mafiafia o le pa'u solder

E iloa e le SPI le mafiafia o le paʻu faʻapipiʻi, o nisi taimi o le aofaʻi o le paʻu faʻapipiʻi e tele naua, o nisi taimi o le aofaʻi o le paʻu faʻapipiʻi e itiiti ifo, o lenei tulaga o le a mafua ai le faʻapipiʻiina o le solder poʻo le gaogao.

4. Su'esu'eina le mafolafola o le pa'u solder

E iloa e le SPI le mafolafola o le paʻu faʻapipiʻi, ona o le masini lomitusi faʻapipiʻi solder o le a faʻaumatia pe a uma ona lolomi, o nisi o le a foliga mai e toso le pito, pe a le tutusa le mafolafola, e faigofie ona faʻalavelave faʻafitauli lelei.

E fa'afefea ona iloa e le SPI le tulaga lelei o le lomitusi?

O le SPI o se tasi o masini e iloagofie ai masini, ae faʻapea foʻi i le masini faʻapipiʻi ma komepiuta algorithms e faʻamaeʻa ai le mataupu faavae o le suʻesuʻeina, lolomi faʻapipiʻi solder, spi i totonu o le tioata mea pueata totonu i luga o le mea pueata e aveese ai faʻamaumauga, ona faʻapipiʻiina lea o le algorithm. ata iloa, ona faʻatasi ai lea ma faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga ok mo le faʻatusatusaga, pe a faʻatusatusa i le ok i luga o le tulaga masani o le a faʻamoemoeina o se laupapa lelei, pe a faʻatusatusa i le ok e le tuʻuina atu se faʻailo, e mafai e tekinisia ona avea Technicians e mafai ona aveese saʻo le faaletonu. laupapa mai le fusipa'u

Aisea ua atili ai ona lauiloa le asiasiga a le SPI?

Na o le taʻua e faapea o le avanoa o le uelo leaga ona o le lolomi faapipii solder e mafua mai i le sili atu i le 60%, pe afai e le uma le suega spi e iloa ai le leaga, o le a tuusao i tua o le patch, reflow soldering faagasologa, pe a maeʻa le uelo ma ina ua uma aoi. suega maua leaga, i le tasi itu, o le tausiga o le tikeri o le faafitauli o le a sili atu ona leaga nai lo le spi e fuafua le taimi o faalavelave leaga (SPI faamasinoga o lomitusi leaga, tuusao mai le conveyor fusi e ave i lalo, fufulu ese le faapipii) , i le isi itu, pe a uma le uelo, e mafai ona toe faʻaaogaina le laupapa leaga, ma a maeʻa le uʻamea, e mafai e le tekinisia ona ave saʻo i lalo le laupapa leaga mai le fusi o le conveyor.E mafai ona toe faʻaaogaina), faʻaopoopo i le tausiga o le uelo o le a mafua ai le tele o le faʻaleagaina o tagata faigaluega, meafaitino ma mea tau tupe.


Taimi meli: Oke-12-2023

Auina mai lau savali ia i matou: