Aisea e fa'aletonu ai le Komiti Fa'atonu PCBA?

I le faagasologa otoe tafe le ogaumumamasini sosolo galu, PCB laupapa o le a deformed ona o le aafiaga o itu eseese, e mafua ai le lelei PCBA uelo.O le a tatou iloiloina na o le mafuaaga o le deformation o le laupapa PCBA.

1. Temperature o le ogaumu pasi PCB laupapa

O laupapa ta'itasi ta'itasi o le ai ai le maualuga TG tau.Pe a maualuga tele le vevela o le umu reflow, maualuga atu nai lo le maualuga TG tau o le laupapa matagaluega, o le a faamaluluina le laupapa ma mafua ai deformation.

2. laupapa PCB

Faʻatasi ai ma le taʻutaʻua o tekonolosi e leai se taʻitaʻi, o le vevela o le ogaumu e maualuga atu nai lo le taʻitaʻi, ma o manaʻoga o le ipu e maualuga atu ma maualuga.O le maualalo o le tau o le TG, o le tele foi lea o le a faʻaleagaina le laupapa matagaluega i le taimi o le ogaumu, ae o le maualuga o le tau o le TG, o le sili atu lea o le tau.

3. Le mafiafia o le laupapa PCBA

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o oloa faʻaeletoroni agai i le laʻititi ma le manifinifi, o le mafiafia o le laupapa vaʻavaʻa ua amata ona manifinifi.O le manifinifi o le laupapa matagaluega, o le deformation o le laupapa e sili atu ona mafua mai i le maualuga o le vevela i le taimi reflow uelo.

4. PCBA laupapa lapoa ma numera o laupapa

A toe faʻafefeteina le laupapa matagaluega, e masani lava ona tuʻuina i le filifili mo le faʻasalalau.O filifili i itu uma e lua e fai ma mea lagolago.Afai o le tele o le laupapa matagaluega e tele naua poʻo le numera o laupapa e tele naua, e faigofie mo le laupapa matagaluega e sag i le ogatotonu, e mafua ai le deformation.

5. O le loloto o le V-Cut

V-cut o le a faʻaumatia le faʻavae o le laupapa.V-oti o le a tipi grooves i luga o le uluai laupepa lapoa, ma o le loloto tele o le laina V-oti o le a taitai atu ai i le deformation o le laupapa PCBA.

6. O le laupapa PCBA o loʻo ufiufi i le 'apamemea e le tutusa

I luga o le mamanu laupapa matagaluega lautele o loʻo i ai se vaega tele o pepa apamemea mo le faʻavaeina, o nisi taimi Vcc layer ua mamanuina se vaega tele o pepa apamemea, pe a le mafai ona tufatufa tutusa nei vaega tele o pepa apamemea i totonu o laupapa matagaluega tutusa, o le a mafua ai le vevela le tutusa ma Saosaoa cooling, laupapa matagaluega, o le mea moni, e mafai foi ona vevela bilges malulu fa'aitiiti, Afai o le faalauteleina ma le contraction e le mafai i le taimi e tasi e mafua mai i mamafa eseese ma deformation, i le taimi nei pe afai o le vevela o le laupapa ua oo i le tapulaa pito i luga o le tau TG, o le a amata ona faamalulu le laupapa, e mafua ai le deformation tumau.

7. O mea faʻafesoʻotaʻi o laulau i luga o le laupapa PCBA

O le laupapa matagaluega i aso nei o le tele-laupapa laupapa, o loʻo i ai le tele o mea e faʻaogaina ai le viliina, o nei fesoʻotaʻiga e vaevaeina i totonu o le pu, pu tauaso, tanumia pu, o nei fesoʻotaʻiga o le a faʻatapulaaina ai le aafiaga o le faʻalauteleina o le vevela ma le faʻaitiitia o le laupapa matagaluega. , e mafua ai le deformation o le laupapa.O loʻo i luga o mafuaʻaga autu mo le deformation o le laupapa PCBA.I le faagasologa o le gaosiga ma le gaosiga o le PCBA, e mafai ona puipuia nei mafuaaga ma le deformation o le laupapa PCBA e mafai ona faaitiitia lelei.

SMT laina gaosiga


Taimi meli: Oke-12-2021

Auina mai lau savali ia i matou: