Mafuaaga ma Fofo o le PCB Board Deformation

PCB distortion o se faʻafitauli masani i le gaosiga o le tele o le PCBA, lea o le a i ai se aafiaga tele i le faʻapotopotoga ma suʻega, e mafua ai le le mautonu o galuega faʻaeletoroni, vaʻavaʻa puʻupuʻu / taʻavale taʻavale.

O mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le PCB e faʻapea:

1. Temperature o le ogaumu pasi PCBA laupapa

O laupapa ta'amilo eseese e maualuga le fa'apalepale o le vevela.Ina ua letoe tafe le ogaumumaualuga tele le vevela, maualuga atu nai lo le tau maualuga o le laupapa matagaluega, o le a mafua ai ona faamalulu le laupapa ma mafua ai le deformation.

2. Mafuaga o le laupapa PCB

Le taʻutaʻua o tekinolosi e leai se taʻitaʻi, o le vevela o le ogaumu e maualuga atu nai lo le taʻitaʻi, ma o manaʻoga o tekinolosi ipu e maualuga atu ma maualuga.O le maualalo o le tau o le TG, o le sili atu ona faigofie o le laupapa matagaluega o le a faʻaleagaina i le taimi o le ogaumu.O le maualuga o le tau o le TG, o le a sili atu ona taugata le laupapa.

3. PCBA laupapa lapoa ma numera o laupapa

Pe a uma le laupapa matagaluegareflow masini uelo, e masani lava ona tuʻuina i totonu o le filifili mo le faʻasalalau, ma o filifili i itu uma e lua e avea ma mea lagolago.O le tele o le laupapa faʻasalalau e tele naua poʻo le numera o laupapa e tele naua, e mafua ai le faʻavaivaia o le laupapa matagaluega agai i le ogatotonu, e mafua ai le faʻaleagaina.

4. Mafiafia o laupapa PCBA

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o mea faʻaeletoroni i le itu o le laʻititi ma le manifinifi, o le mafiafia o le laupapa vaʻavaʻa ua amata ona manifinifi.O le manifinifi o le laupapa matagaluega, e faigofie ona mafua ai le deformation o le laupapa i lalo o le aafiaga o le vevela maualuga pe a reflow uelo.

5. Le loloto o le v-oti

V-cut o le a faʻaumatia le faʻavae o le laupapa.V-oti o le a tipi tootoo i luga o le uluai laupepa lapoa.Afai e loloto tele le laina V-oti, o le deformation o le laupapa PCBA o le a mafua ai.
Le fesoʻotaʻiga o faʻamau i luga o le laupapa PCBA

O le laupapa matagaluega i aso nei o le tele-laupapa laupapa, o loʻo i ai le tele o mea e faʻaogaina ai le viliina, o nei fesoʻotaʻiga e vaevaeina i totonu o le pu, pu tauaso, tanumia pu, o nei fesoʻotaʻiga o le a faʻatapulaaina ai le aafiaga o le faʻalauteleina o le vevela ma le faʻaitiitia o le laupapa matagaluega. , e mafua ai le deformation o le laupapa.

 

Tali:

1. Afai o le tau ma le avanoa e mafai ai, filifili PCB i le maualuga Tg po o le faateleina o le mafiafia PCB e maua ai le fua faatatau sili ona lelei.

2. Fuafua PCB talafeagai, e tatau ona faapaleni le vaega o pepa uʻamea lua-itu, ma e tatau ona ufiufi apa apamemea i le mea e leai se matagaluega, ma aliali mai i le tulaga o le grid e faateleina ai le stiffness o PCB.

3. PCB ua muai tao i luma o le SMT i le 125 ℃ / 4h.

4. Fetuunaʻi le faʻapipiʻi poʻo le pipii mamao e faʻamautinoa ai le avanoa mo le faʻalauteleina o le faʻamafanafanaina o le PCB.

5. Fa'agasologa uelo vevela i lalo ifo e mafai;Ua aliali mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e mafai ona tuʻu i le tulaga faʻatulagaina, toe faʻaleleia le vevela, faʻasaʻo le faʻalavelave, e masani ona maua iʻuga faʻamalieina.

SMT laina gaosiga


Taimi meli: Oke-19-2021

Auina mai lau savali ia i matou: