IGBT Narrow Pulse Phenomenon Fa'amatalaina

O le a le Narrow Pulse Phenomenon

I le avea ai o se ituaiga o ki, e manaʻomia e le IGBT se taimi faʻaalia mai le faailo o le faitotoʻa i le faʻaogaina o masini, e pei lava ona faigofie ona oomi le lima vave i le olaga e sui ai le faitotoa, o le puʻupuʻu puʻupuʻu tatala e mafai ona maualuga tele. fa'alavelave fa'afuase'i po'o fa'afitauli fa'afefeteina maualuga.O lenei fa'alavelave e tupu mai lea taimi i lea taimi e aunoa ma se fesoasoani a'o fa'auluina le IGBT e fa'ailoga fa'aogaina PWM maualuga.O le laʻititi o le taʻamilosaga tiute, o le faigofie foi lea o le gaosia o pulupulu vaapiapi, ma o uiga toe faʻaleleia o le IGBT anti-parallel renewal diode FWD e vave tele i le taimi o le faʻafouina o suiga.I le 1700V / 1000A IGBT4 E4, o le faʻamatalaga i le vevela vevela Tvj.op = 150 ℃, o le taimi fesuiaʻi tdon = 0.6us, tr = 0.12us ma tdoff = 1.3us, tf = 0.59us, vaapiapi pulse lautele e le mafai ona itiiti ifo nai lo le aofaʻi o le taimi fesuiaʻi faʻamatalaga.I le faʻatinoga, ona o uiga eseese o uta e pei o le photovoltaic ma le teuina o le malosi e matuaʻi tele pe a oʻo i le malosiaga o le + / - 1, o le vaʻai vaapiapi o le a faʻaalia i tafatafa o le zero point o loʻo i ai nei, e pei o le gaosiga o le eletise SVG, faʻamalo malosi APF malosiaga o le 0, o le pulupulu vaapiapi o le a aliali mai i tafatafa o le uta maualuga o loʻo i ai nei, o le faʻaaogaina moni o le taimi nei e lata ane i le zero point e sili atu ona aliali mai i luga o le galu o le gaosiga o le faʻafefe maualuga o le oscillation, faʻafitauli EMI.

Fa'ailoga vaapiapi o le fatu o le mafua'aga

Mai le semiconductor faʻavae, o le mafuaʻaga autu o le vaʻai vaʻai vaʻaia e mafua ona o le IGBT poʻo le FWD faatoa amata ona ki, e leʻi faʻatumuina vave i ave, pe a sosolo le vaʻa pe a tapunia le IGBT poʻo le diode chip, faʻatusatusa i le vaʻa atoa. fa'atumu ina ua tapuni, e mafai ona fa'ateleina le di/dt.O le maualuga maualuga o le IGBT turn-off overvoltage o le a fa'atupuina i lalo o le commutation stray inductance, lea e ono mafua ai foi se suiga faʻafuaseʻi i le diode toe faʻaleleia le taimi nei ma faʻapena ai le mea na tupu.Ae ui i lea, o lenei faʻalavelave e fesoʻotaʻi vavalalata ma le IGBT ma le FWD chip technology, masini eletise ma le taimi nei.

Muamua, e tatau ona tatou amata mai le faʻailoga faʻapipiʻi faʻalua masani, o le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le suiga o le IGBT gate drive voltage, o loʻo i ai nei ma le voltage.Mai le manatu aveta'avale a le IGBT, e mafai ona vaevaeina i pusi vaapiapi ese taimi toff, lea e fetaui tonu lava i le lelei o le ta'amilosaga taimi ton o diode FWD, lea ei ai se aafiaga tele i le toe faaleleia o le tumutumu o le taimi nei ma toe faaleleia saoasaoa, e pei o le vaega A. i le ata, o le maualuga maualuga o le malosi o le toe faʻaleleia e le mafai ona sili atu i le tapulaa o le FWD SOA;ma pusi vaapiapi liliu-i taimi tone, e i ai se aafiaga tele i luga o le faagasologa liliu-off IGBT, e pei o le vaega B i le ata, aemaise lava IGBT turn-off spikes voltage ma oscillations trailing i le taimi nei.

1-驱动双脉冲

Ae o le vaapiapi tele o le tapeina o masini pusi e mafua ai o a ni faafitauli?I le fa'ata'ita'iga, o le a le tapula'a la'ititi la'ititi o le fa'atapula'a o le lautele e talafeagai?O nei faʻafitauli e faigata ona maua mai faʻasologa lautele e faʻatatau saʻo i aʻoaʻoga ma fua faʻatatau, suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ma suʻesuʻega e laʻititi foi.Mai le suʻega moni waveform ma iʻuga e vaʻai i le kalafi e tautala ai, auʻiliʻiliga ma le aotelega o uiga ma mea masani o le talosaga, sili atu le faʻaogaina e fesoasoani ia te oe e malamalama ai i lenei mea ofoofogia, ona faʻaogaina lea o le mamanu e aloese ai mai faʻafitauli.

IGBT pusi vaapiapi ki

IGBT o se ki malosi, faʻaaogaina mataupu moni e vaʻai i le kalafi e tautala ai i lenei mea faʻapitoa e sili atu ona faʻamaonia, ia i ai ni mea mamago mea.

O le faʻaaogaina o le module maualuga IGBT4 PrimePACK™ FF1000R17IE4 e fai ma mea faʻataʻitaʻi, o le masini e tape uiga pe a suia le tone i lalo o tuutuuga o Vce = 800V, Ic = 500A, Rg = 1.7Ω Vge = +/-15V, Ta = 25 ℃, mumu o le aoina Ic, lanumoana o le voltage i pito uma e lua o le IGBT Vce, lanumeamata o le eletise eletise Vge.Vge.pulse tone faaitiitia mai 2us i 1.3us e vaai i le suiga o lenei volivi spike Vcep, o le ata o loʻo i lalo e vaʻaia le faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo faʻasolosolo e vaʻai i le suiga o le faagasologa, aemaise lava faʻaalia i le liʻo.

2-

Pe a suia e ton le Ic o loʻo iai nei, i le Vce fua e vaʻai ai le suiga o uiga e mafua mai i le tone.O kalafi agavale ma taumatau o lo'o fa'aalia ai le fa'aputuga o le voltage Vce_peak i ala eseese Ic i lalo ole Vce=800V ma le 1000V tulaga ta'itasi.mai i'uga o su'ega ta'itasi, o le tone e fai si la'ititi le a'afiaga i luga ole voltage spikes Vce_peak i au laiti;pe a faʻatupulaʻia le taʻavale tapuni, o le paʻu vaapiapi e faʻafefe i suiga faʻafuaseʻi i le taimi nei ma mulimuli ane mafua ai le maualuga o le eletise.O le ave o le kalafi agavale ma le taumatau e fai ma fa'amaopoopo mo le fa'atusatusaga, e sili atu le a'afiaga o le ton i le fa'agasologa o le tapuni pe a maualuga le Vce ma le Ic o lo'o i ai nei, ma e sili atu ona i ai se suiga fa'afuase'i.Mai le suʻega e vaʻai i lenei faʻataʻitaʻiga FF1000R17IE4, o le tone laʻititi pito sili ona talafeagai e le itiiti ifo i le 3us.

3-

E i ai se eseesega i le va o le faʻatinoga o modules maualuga o loʻo i ai nei ma modules maualalo maualalo i lenei mataupu?Ave le FF450R12ME3 medium power module e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le voltage pe a suia le tone mo suʻega suʻega Ic.

4-

O i'uga tutusa, o le a'afiaga o le tone i luga o le vili-off overshoot e fa'atauva'a i tulaga maualalo i lalo ole 1/10*Ic.A faʻateleina le taimi nei i le taimi nei o le 450A poʻo le 2 * Ic o loʻo i ai nei o le 900A, o le voltage overshoot ma le tone lautele e matua manino lava.Ina ia mafai ona faʻataʻitaʻiina le faʻatinoga o uiga o le faʻaogaina o tulaga i lalo o tulaga ogaoga, 3 taimi le fua faʻatatau o le 1350A, o le voltage spikes ua sili atu nai lo le poloka poloka, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le pu i se tulaga maualuga, tutoatasi mai le lautele o le tone. .

O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le faʻatusatusaga o suʻega galu o le ton = 1us ma le 20us i Vce = 700V ma Ic = 900A.Mai le suʻega moni, o le module pulse lautele i ton = 1us ua amata ona oscillate, ma le voltage spike Vcep e 80V maualuga atu nai lo ton = 20us.O le mea lea, e fautuaina e le tatau ona itiiti ifo i le 1us le taimi ole paʻu maualalo.

4-FWD窄脉冲开通

FWD pusi vaapiapi ki

I le afa alalaupapa, o le IGBT turn-off pulse toff e fetaui ma le FWD turn-on time ton.O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai pe a itiiti ifo i le 2us le taimi o le FWD, o le a faʻateleina le maualuga o le FWD i le taimi nei o le 450A.A sili atu le toff nai lo le 2us, o le maualuga o le FWD toe faʻaleleia le taimi nei e matua le suia.

6-

IGBT5 PrimePACK ™ 3 + FF1800R17IP5 e mataʻituina uiga o diodes maualuga-mana, aemaise lava i lalo o tulaga maualalo-i le taimi nei ma suiga tone, o le laina o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le VR = 900V, 1200V tulaga, i le taimi nei laʻititi IF = 20A tulaga o le faʻatusatusaga tuusao o galu e lua, e manino lava pe a ton = 3us, ua le mafai e le oscilloscope ona taofi Le amplitude o lenei oscillation maualuga.E faʻamaonia ai foʻi e faʻapea o le faʻasolosolo maualuga o le uta o loʻo i ai nei i luga o le zero point i faʻaogaina o masini eletise ma le FWD puupuu-taimi toe faʻafoʻisia faʻafouga e vavalalata vavalalata.

7-

A maeʻa ona vaʻavaʻai i le faʻaogaina o le galu, faʻaaoga faʻamatalaga moni e faʻatatau atili ma faʻatusatusa lenei faiga.dv/dt ma le di/dt o le diode e eseese ma toff, ma o le laʻititi o le taimi faʻatautaia FWD, o le vave foi lea o ona uiga faʻafeagai.A maualuga le VR i pito uma e lua o le FWD, e pei ona vaapiapi le diode conduction pulse, o lona diode reverse recovery speed o le a faatelevaveina, aemaise lava le vaʻai i faʻamatalaga i ton = 3us tulaga.

VR = 1200V pe a.

dv/dt=44.3kV/us;di/dt=14kA/us.

I le VR=900V.

dv/dt=32.1kV/us;di/dt=12.9kA/us.

I le vaaiga o le ton = 3us, o le waveform oscillation maualuga-televave e sili atu ona malosi, ma i tua atu o le nofoaga galue saogalemu diode, o le taimi-taimi e le tatau ona itiiti ifo i le 3us mai le diode FWD manatu.

8-

I le faʻamatalaga o le maualuga-voltage 3.3kV IGBT o loʻo i luga, o le FWD i luma faʻauluina taimi ton ua manino ona faʻamalamalamaina ma manaʻomia, ave 2400A / 3.3kV HE3 e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le taimi faʻaitiitiga o le diode o le 10us ua manino ona tuʻuina atu o se tapulaa, lea e masani lava ona o le inductance ta'amilosaga faiga i talosaga maualuga-mana e fai si tele, o le suiga taimi e fai si umi, ma le le tumau i le faagasologa o le tatalaina o masini E faigofie ona sili atu le maualuga faatagaina diode mana taumafaina PRQM.

9-

Mai fa'ata'ita'iga moni o su'ega ma fa'ai'uga o le module, va'ai i kalafi ma talanoa e uiga i nisi o aotelega fa'avae.

1. o le a'afiaga o le tone lautele o le pulupulu ile IGBT tape la'ititi la'ititi (e uiga ile 1/10*Ic) e la'ititi ma e mafai lava ona le amanaiaina.

2. o le IGBT o loʻo i ai se faʻalagolago i le tone lautele o le pulupulu pe a tape le maualuga o le taimi nei, o le laʻititi o le tone o le maualuga o le voltage spike V, ma o le a suia faʻafuaseʻi le taʻavale o loʻo i ai nei ma o le a tupu tele le oscillation.

3. O uiga FWD e faatelevaveina ai le toe faʻaleleia o le faagasologa o le taimi e faʻapuupuu ai, ma o le faʻapuupuu o le FWD i luga ole taimi o le a mafua ai le tele o le dv / dt ma le di / dt, aemaise lava i lalo o tulaga maualalo.E le gata i lea, o IGBT maualuga-voltage o loʻo tuʻuina atu i ai se faʻamatalaga manino laʻititi o le diode turn-on time tonmin = 10us.

Ole fa'ata'ita'iga moni ole su'ega ile pepa ua tu'u mai ai se taimi la'ititi fa'asino e fai ai se sao.

 

O le Zhejiang NeoDen Technology Co., Ltd. o lo'o gaosia ma fa'aulufale atu ni masini la'ititi la'ititi ma nofoaga talu mai le 2010. O le fa'aaogaina o a tatou lava tomai fa'apitoa R&D, fa'aa'oa'oina lelei le gaosiga, na manumalo ai NeoDen i le ta'uta'ua lelei mai tagata fa'atau i le lalolagi atoa.

Faatasi ai ma le i ai i le lalolagi atoa i luga o 130 atunuu, o le tulaga sili ona lelei, maualuga le saʻo ma le faʻamaoni o masini NeoDen PNP e faʻamaonia ai mo le R&D, faʻataʻitaʻiga faʻapolofesa ma le gaosiga o vaega laiti ma feololo.Matou te tuʻuina atu fofo faʻapolofesa o meafaigaluega SMT tasi taofi.

Fa'aopoopo:No.18, Tianzihu Avenue, Tianzihu Town, Anji County, Huzhou City, Zhejiang Province, Saina

Telefoni:86-571-26266266


Taimi meli: Me-24-2022

Auina mai lau savali ia i matou: