MOSFET Meafaigaluega Filifiliga o le 3 Tulafono Sili

MOSFET masini filifilia e mafaufau i itu uma o mea, mai le laʻititi e filifili N-ituaiga poʻo P-ituaiga, ituaiga afifi, tele i le MOSFET voltage, on-resistance, ma isi, eseese manaʻoga talosaga eseese.O le tusiga o loʻo mulimuli mai o loʻo aoteleina ai le filifilia o masini MOSFET o tulafono tetele e 3, ou te talitonu a maeʻa lau faitau o le ae maua le tele.

1. Laasaga muamua e filifili ai le MOSFET malosi: P-tube, po'o le N-tube?

E lua ituaiga o malosiaga MOSFETs: N-channel ma P-channel, i le faagasologa o le mamanu faiga e filifili ai le N-tube po o le P-tube, i le talosaga moni patino e filifili, N-auala MOSFETs e filifili le faataitaiga, tau maualalo;P-channel MOSFETs e filifili le faʻataʻitaʻiga itiiti, tau maualuga.

Afai o le voltage i le S-pole sootaga o le mana MOSFET e le o le eleele faasinomaga o le faiga, o le N-ala e manaomia ai le opeopea le eleele tuʻuina atu eletise, transformer taavale po o bootstrap taavale, taavale lavelave matagaluega;P-auala e mafai ona ave sa'o, ave faigofie.

Mana'omia le mafaufau ile N-channel ma le P-channel talosaga e tele lava

a.Komipiuta api, komipiuta ma sapalai na faʻaaogaina e tuʻuina atu ai le PPU ma le faʻamafanafanaina o le masini, lomitusi fafaga faʻaogaina masini afi, faʻamama mama, faʻamamā ea, eletise eletise ma isi mea faʻaoga fale afi taʻavale, o nei faiga e faʻaogaina le fausaga o le alalaupapa atoa, lima alalaupapa taʻitasi. i luga ole paipa e mafai ona faʻaogaina P-tube, e mafai foi ona faʻaaoga N-tube.

e.Faiga feso'ota'iga 48V fa'aoga fa'aoga o MOSFET vevela-plug tu'u i le pito maualuga, e mafai ona e fa'aogaina P-tubes, e mafai fo'i ona e fa'aogaina N-tubes.

i.Notebook komipiuta komipiuta komipiuta ta'amilosaga i fa'asologa, ta'alo le sao o feso'ota'iga aneti-reverse ma le uta fesuia'i lua mosfet mana i tua-i-tua, o le fa'aogaina o le N-ala e mana'omia le pulea o le pu i totonu tu'ufa'atasiga tu'u fa'amama avega, le fa'aogaina o le P-channel. e mafai ona ave sa'o.

2. Filifiliga o le ituaiga afifi

Power MOSFET ituaiga alalaupapa e fuafua ai le laasaga lona lua e fuafua ai le afifi, afifi filifiliga mataupu faavae o.

a.O le maualuga o le vevela ma le mamanu vevela o mea sili ona manaʻomia mo le filifilia o le afifi

O le tele o pusa eseese e eseese le vevela ma le faʻaleagaina o le mana, faʻaopoopo i le iloiloina o tulaga vevela o le faiga ma le vevela vevela, e pei o le i ai o le malulu o le ea, vevela foliga ma le tele, pe tapunia le siosiomaga ma isi mea, o le mataupu faavae o le faʻamautinoaina o le maualuga o le vevela o le MOSFET malosi ma le faʻaogaina o le tino, o le faʻavae o le filifilia o faʻamaufaʻailoga ma faʻapipiʻi sili atu le mana lautele MOSFET.

O nisi taimi ona o isi tulaga, o le manaʻomia le faʻaogaina o le tele o MOSFET i le tutusa e foia ai le faʻafitauli o le vevela, e pei o le PFC talosaga, eletise afi taʻavale afi, faiga faʻafesoʻotaʻi, e pei o le module power supply second synchronous rectification applications, e filifilia i totonu. tutusa ma le tele o paipa.

Afai e le mafai ona faʻaogaina fesoʻotaʻiga tutusa faʻapipiʻi tele, faʻaopoopo i le filifilia o se MOSFET mana e sili atu le faʻatinoga, faʻaopopoga, e mafai ona faʻaogaina se pusa lapoa tele poʻo se ituaiga fou o afifi, mo se faʻataʻitaʻiga, i nisi AC / DC sapalai eletise TO220 o le a suia i le TO247 afifi;i nisi o fesoʻotaʻiga faʻaogaina eletise, o le DFN8 * 8 afifi fou e faʻaaogaina.

e.Fa'atapula'a tele o le faiga

O nisi faiga fa'aeletoroni e fa'atapula'aina i le tele o le PCB ma le maualuga o totonu, e pei o le fa'aogaina o le eletise o feso'ota'iga ona o le maualuga o tapula'a e masani ona fa'aaoga DFN5 * 6, DFN3 * 3 afifi;i nisi ACDC power supply, o le faʻaogaina o le ultra-manifini mamanu poʻo ona o le tapulaʻa o le atigi, faʻapotopotoga TO220 afifi mana MOSFET pine tuusao i le aʻa, o le maualuga o tapulaa e le mafai ona faʻaaogaina TO247 afifi.

O nisi mamanu sili ona manifinifi e punou sa'o le pine o le masini, o le a lavelave lenei faagasologa o le gaosiga.

I le mamanu o le lapopoa o le lithium battery protection board, ona o le matua faigata tele o tapulaʻa, o le tele o loʻo faʻaogaina nei le pusa CSP tulaga faʻapipiʻi e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le vevela i le tele e mafai ai, aʻo faʻamautinoa le laʻititi laʻititi.

i.Puleaina o tau

I le amataga o le tele o faiga faaeletonika e faaaoga ai pusa pusa, o nei tausaga ona o le faateleina o tau o tagata faigaluega, o le tele o kamupani na amata ona fesuiaʻi i le afifi SMD, e ui lava o le tau uelo o SMD nai lo plug-i le maualuga, ae o le maualuga o le masini o le SMD uelo, le e mafai lava ona pulea le tau atoa i se tulaga talafeagai.I nisi o talosaga e pei o laupapa laupapa ma laupapa e sili ona taugata, o le malosi MOSFET i totonu o pusa DPAK e masani ona faʻaaogaina ona o le tau maualalo o lenei afifi.

O le mea lea, i le filifilia o le mana MOSFET afifi, e tuʻufaʻatasia ai a latou lava kamupani sitaili ma foliga o oloa, ma amanaʻia mea o loʻo i luga.

3. Filifili le RDSON tetee i luga o le setete, maitau: e le o le taimi nei

O le tele o taimi e popole ai inisinia e uiga i le RDSON, ona o le RDSON ma le faʻaogaina o le gau e fesoʻotaʻi saʻo, o le laʻititi o le RDSON, o le laʻititi o le mana MOSFET conduction gau, o le maualuga o le lelei, o le maualalo o le vevela.

E faapena foi, inisinia i le mamao e mafai ai e mulimuli i le galuega faatino muamua po o vaega o loʻo i ai i totonu o le faletusi meafaitino, mo le RDSON o le auala filifilia moni e le tele e mafaufau i ai.Pe a maualalo tele le maualuga o le vevela o le MOSFET mana filifilia, mo mafuaaga tau, o le a sui i RDSON vaega tetele;pe a maualuga tele le maualuga o le vevela o le MOSFET malosi, o le faʻaogaina o le faiga e maualalo, o le a fesuiaʻi i vaega laiti RDSON, poʻo le faʻaogaina o le taʻavale i fafo, faʻaleleia le auala e fetuunai ai le vevela vevela, ma isi.

Afai o se galuega fou fou, e leai se poloketi muamua e mulimuli ai, ona faʻafefea lea ona filifili le mana MOSFET RDSON?O se auala lenei e faʻafeiloaʻi atu ai ia te oe: auala faʻaogaina o le eletise.

Pe a faʻatulagaina se faʻaogaina o le eletise, o tulaga faʻapitoa e aofia ai: laina eletise eletise, eletise / gaosiga o loʻo i ai nei, lelei, faʻaogaina taimi, eletise eletise, ioe, o loʻo i ai isi faʻamatalaga faʻapitoa ma malosiaga MOSFET e faʻatatau i nei taʻiala.O laasaga nei.

a.E tusa ai ma le laina eletise faʻapipiʻi, eletise eletise / gaosiga o loʻo i ai nei, lelei, fuafua le maualuga o le gau o le faiga.

e.Malosiaga matagaluega spurious gau, e le o le malosiaga matagaluega vaega static gau, IC static gau ma ave taavale gau, e faia ai se tala faatatau, o le empirical tau e mafai ona maua mo le 10% i le 15% o le aofai o gau.

Afai o le eletise eletise o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nei, fuafua le mana faʻaaogaina o le sampling resistor o loʻo iai nei.Aofa'i gau toese nei gau o loʻo i luga, o le vaega o totoe o le masini eletise, transformer poʻo le inductor power loss.

O le a tuʻuina atu le gau o totoe i le masini eletise ma le transformer poʻo le inductor i se vaega patino, ma afai e te le o mautinoa, o le averesi tufatufaina e ala i le numera o vaega, ina ia e maua le gau o le mana o MOSFET taitasi.

i.O le gau o le eletise o le MOSFET e tu'uina atu i le gau o le fesuiaiga ma le gau o le fa'aulu i se vaega patino, ma afai e le mautinoa, o le suiga o le gau ma le gau o le faʻaaogaina e tutusa tutusa.

o.E ala i le gau o le faʻaogaina o le MOSFET ma le RMS o loʻo tafe nei, fuafua le maualuga o le faʻatagaina o le faʻatagaina, o lenei teteʻe o le MOSFET i le maualuga o le faʻaogaina o le vevela RDSON.

Pepa faʻamatalaga i le mana MOSFET RDSON ua faʻailogaina i se tulaga faʻataʻitaʻiga faʻamaonia, i tulaga faʻamalamalamaina eseese o loʻo i ai tulaga taua eseese, o le vevela o le suʻega: TJ = 25 ℃, RDSON o loʻo i ai se faʻatusatusaga lelei o le vevela, e tusa ai ma le maualuga o le faʻaogaina o le vevela o le MOSFET ma RDSON fua fa'atatau, mai le tau fa'atatau RDSON i luga, e maua ai le RDSON tutusa ile 25 ℃ vevela.

u.RDSON mai le 25 ℃ e filifili ai le ituaiga talafeagai o le mana MOSFET, e tusa ai ma taʻiala moni o le MOSFET RDSON, lalo poʻo luga.

E ala i laasaga o loʻo i luga, o le filifiliga muamua o le mana MOSFET faʻataʻitaʻiga ma RDSON parakalafa.

fa'ato'a-otometi1O lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai le fesoʻotaʻiga, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi matou e tape le solitulafono, faafetai!

O le Zhejiang NeoDen Technology Co., Ltd. o lo'o gaosia ma fa'aulufale atu ni masini la'ititi la'ititi ma nofoaga talu mai le 2010. O le fa'aaogaina o a tatou lava tomai fa'apitoa R&D, fa'aa'oa'oina lelei le gaosiga, na manumalo ai NeoDen i le ta'uta'ua lelei mai tagata fa'atau i le lalolagi atoa.

Faatasi ai ma le i ai i le lalolagi atoa i luga o 130 atunuu, o le tulaga sili ona lelei, maualuga le saʻo ma le faʻamaoni o masini NeoDen PNP e faʻamaonia ai mo le R&D, faʻataʻitaʻiga faʻapolofesa ma le gaosiga o vaega laiti ma feololo.Matou te tuʻuina atu fofo faʻapolofesa o meafaigaluega SMT tasi taofi.

Faʻaopoopo: Nu.18, Tianzihu Avenue, Tianzihu Town, Anji County, Huzhou City, Zhejiang Province, Saina

Telefoni: 86-571-26266266


Taimi meli: Apr-19-2022

Auina mai lau savali ia i matou: