SMT Gaosiga Fesoasoani Fesoasoani o Nisi Tulaga masani

I le faagasologa o le gaosiga o le SMT, e masani ona manaʻomia le faʻaogaina o le SMD faʻapipiʻi, faʻapipiʻi solder, stencil ma isi mea faʻapitoa, o nei mea fesoasoani i le SMT faʻapotopotoga faʻapotopotoga atoa faagasologa, o le lelei o oloa, gaosiga lelei e taua tele.

1. Vaitaimi e teu ai (Ola)

I lalo o tuʻutuʻuga faʻapitoa, o meafaitino poʻo oloa e mafai lava ona faʻamalieina manaʻoga faʻapitoa ma tausia le faʻatinoga talafeagai o le taimi e teu ai.

2. Taimi tu'u (Taimi Galue)

Chip pipi'i, solder pa'u fa'aoga a'o le'i fa'aalia i le si'osi'omaga fa'apitoa e mafai lava ona fa'atumauina le vaila'au fa'apitoa ma mea fa'aletino o le taimi sili ona umi.

3. Viscosity (Visi)

Fa'apipi'i chip, fa'apipi'i solder i le timu fa'anatura o mea fa'apipi'i o le tuai o le pa'u.

4. Thixotropy (Thixotropy Ratio)

Chip pipii ma solder pa'u ei ai uiga o le sua pe a extruded i lalo o le mamafa, ma vave avea ma palasitika malo pe a uma extrusion pe taofi le faaaogaina o le mamafa.O lenei uiga e taʻua o le thixotropy.

5. Slump (Slump)

Ina ua maea le lolomiina o lelomitusi stencilona o le kalave ma le vevesi i luga o le fogaeleele ma le maualuga o le vevela poʻo le taimi e paka ai ua umi tele ma isi mafuaʻaga e mafua mai i le faʻaitiitia o le maualuga, o le pito i lalo i tua atu o le tuaoi faʻamaonia o le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

6. Faasalalau

Le mamao e sosolo ai le fa'apipi'i i le vevela o le potu pe a uma ona tu'u.

7. Pi'i (Tack)

Le tele o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi i vaega ma le suiga o lona faʻapipiʻiina ma le suiga o le taimi e teu ai pe a maeʻa le lolomiina o le paʻu solder.

8. Susū (Susū)

Le solder liusuavai i luga o le apamemea e fausia ai se tulaga toniga, lamolemole ma le motusia o le solder mea manifinifi.

9. Fa'apipi'i Solder Leai mama (No-clean Solder Paste)

Solder paste o lo'o i ai na'o se vaega o toega solder e le afaina pe a uma ona fa'apipi'iina e aunoa ma le fa'amamāina o le PCB.

10. Fa'apipi'i Solder Maulalo (Low Temperature Paste)

Fa'apipi'i fa'apipi'i fa'atasi ma le vevela fa'afefeteina i lalo ifo o le 163 ℃.


Taimi meli: Mati-16-2022

Auina mai lau savali ia i matou: