Le taua o le spi sa'o e ala i le puleaina o fua

O le faagasologa o le SMD muamua e manaʻomia e vaʻaia se vaega o le paʻu faʻapipiʻi i luga o le pcb pad, e manaʻomia ona faia le lolomi faʻapipiʻi pe a uma le lelei o le suʻega, suʻe le igoa o le masini e taʻua o le spi (solder paste testing machine), o le autu autu. suʻega o le lolomi faʻapipiʻi faʻapipiʻi pe o loʻo i ai le faʻaogaina, toso le pito, o le mafiafia ma le mafolafola, ma isi mea, ona o le lelei o le lolomi faʻapipiʻi faʻapipiʻi e aafia saʻo ai le lelei o le lelei o le uelo i tua, o le alamanuia uelo le mafuaaga mo le mativa sili atu i le 60% o faʻafitauli o le lolomiina o le paʻu solder!E mafua mai i le sili atu i le 60% o mafuaʻaga o le le lelei o solder i totonu o le alamanuia o le solder paste faafitauli lomitusi, lava e faʻamaonia ai le taua o le suʻega lolomi lolomi solder.

Le uiga ole SPI e ala ile fua

Solder Paste Printing Inspection (SPI) ma le su'ega AOI o lo'o i ai se fua sa'o, sa'o i fua mai le upu e mafai ona malamalama lelei, tuusa'o i le avanoa, e mafai foi ona avea ma fua faatatau manuia, o le maualuga o le sa'o i le fua faatatau, o le maualuga o le gaosiga. ma le gaosiga gafatia, pe afai o le saʻo i le fua faatatau e maualalo, o lona uiga e le aoga le faagasologa, e aafia ai le gafatia o le lelei.

Le taua o le fa'atonuina o fua faatatau sa'o

O le fua saʻo e faʻaalia ai foi le fua o le manuia, o le maualuga o le saʻo e ala i le fua faatatau, o le maualuga o le maualuga o le gaosiga o tekinolosi, o le avanoa o le auala tuusaʻo, ma e le o taimi uma e lipotia ai le leaga pe sese, saʻo e ala i fua e maualuga, maualuga le gaosiga, maualuga le gafatia, sa'o e ala i fua faatatau e maualalo, le lava o tekinolosi gaosiga, ma o le a aafia ai le lelei o le gaosiga ma le taimi tau, ae o le a taitai atu ai foi i le tau o le tele o tagata faigaluega, tau o meafaitino mo le tausiga.O le mea lea, o le faʻatonutonuina o fua faʻatatau saʻo mo se fale gaosi oloa e le gata o loʻo faʻatusalia ai le maualuga o le gaosiga o le lelei, ae faʻatatau foi i le gaosiga lelei o le fale gaosimea.

O mea e a'afia ai le spi through rate

Fa'amau Fa'amau

Afai e tele tele le suavai o le paʻu faʻapipiʻi, e faigofie ona faʻafefe le paʻu solder e sui ma paʻu i luga o le pa, e mafua ai le le lelei o le lolomiina, e tatau ona tatou faʻaogaina le paʻu solder e toe foʻi atoatoa i le vevela ma faʻamalosi.

Squeegee

O le mamafa o le Squeegee, saoasaoa, maualuga o le a aʻafia ai le aofaʻi o le faʻapipiʻi solder lolomi i luga o le pcb pad (mafiafia ma mafolafola), pe afai o le mafiafia e tele pe laʻititi foi, o le a mafua ai le puʻupuʻu poʻo le gaogao.

Lomitusi Stencil

Stencil pu lapopoa ma le lamolemole o le pu puipui o le a aafia ai le solder faapipii seepage, ma afai o le puipui stencil pu ei ai lauulu, o le a faigofie foi ona mafua ai solder faapipii toega.

ND2+N8+T12

Vaega o NeoDen SPI Machine

Polokalama faiga:

Faiga fa'aogaina: Pupuni 7 Ultimate 64bit

1) Faiga fa'ailoga:

Ata:3d raster mea pueata (faalua e filifili)

Fa'agaoioi le fa'aoga: Fa'ata'ita'iga fa'apolokalame, faigofie ona fa'agaoioia, sui fa'aSaina ma le Igilisi

Fa'amatalaga: 2D MA ma le 3D ata moni lanu

MARK: E mafai ona filifili 2 commom mark point

2) Polokalama: Lagolago gerber, fa'aoga CAD, polokalame le initaneti ma tusi lesona

3) SPC

SPC i luga ole laiga: Lagolago

Lipoti a le SPC: Lipoti i soo se taimi

Pulea Ata: Volume, vaega, maualuga, offset

Lafo i fafo mea: Excel, ata(jpg,bmp)


Taimi meli: Au-01-2023

Auina mai lau savali ia i matou: