O a uiga o le reflow faiga uelo?

Reflow tafe uelo e faatatau i se faagasologa uelo e iloa ai masini ma eletise sootaga i le va o solder pito po o pine o luga o le faapotopotoga vaega ma PCB solder pads e ala i le liusuavai solder faapipii muai lolomi i PCB solder pads.
1. Fa'agasologa fa'agasologa
Fa'agasologa fa'agasologa o le toe fa'afefeteina o solder: lolomi solder paste → monter → toe fa'afefe solder.

2. Uiga fa'agasologa
E mafai ona pulea le tele soofaatasi solder.O le tele manaʻomia poʻo foliga o le solder solder e mafai ona maua mai le lapoʻa mamanu o le pad ma le aofaʻi o le paʻu lolomi.
Uu fa'apipi'i e masani ona fa'aogaina e lomitusi lau sila.Ina ia faafaigofieina le faagasologa o le tafe ma faaitiitia le tau o le gaosiga, e masani lava e na o le tasi le paluga uelo e lolomi mo luga o le uelo taitasi.O lenei vaega e manaʻomia ai le mafai e vaega i luga o faʻapotopotoga taʻitasi ona tufatufaina atu faʻapipiʻi faʻapipiʻi e faʻaaoga ai se mata e tasi (e aofia ai se mata o le mafiafia tutusa ma se faʻalava).

O le ogaumu reflow o le mea moni o se ogaumu tunnel tele-vevela o lona galuega autu o le vevela PCBA.O vaega o loʻo faʻatulagaina i luga o le pito i lalo (itu B) e tatau ona fetaui ma manaʻoga faʻainisinia tumau, e pei o le BGA afifi, vaega tele ma pine faʻafesoʻotaʻi vaega ≤0.05mg / mm2, ina ia puipuia ai vaega pito i luga mai le pa'ū pe a faʻapipiʻi.

I le toe fa'afefeina o solder, o le vaega o lo'o opeopea atoa i luga o solder liusu (solder solder).Afai e sili atu le lapoa o le pad nai lo le pine, o le vaega e sili atu le mamafa, ma o le pine e laʻititi, e faigofie ona fesuiaʻi ona o le asymmetric liusuavai solder tension luga poʻo le faʻamalosia o le ea vevela convective i totonu o le ogaumu reflow.

I se tulaga masani, mo vaega e mafai ona faʻasaʻo lo latou tulaga na o latou lava, o le tele o le fua faatatau o le tele o le pad i le vaega o loʻo faʻapipiʻiina o le pito uelo poʻo le pine, o le malosi o le faʻatulagaina o galuega o vaega.O le itu lea matou te faʻaaogaina mo le mamanu faʻapitoa o pads ma tulaga manaʻomia.

O le faʻavaeina o le faʻaogaina (spot) morphology e faʻalagolago lava i le gaioiga o le susu gafatia ma le faʻafefe o luga ole solder liusu, pei ole 0.44mmqfp.O le mamanu fa'apipi'i solder lolomi o le kuboid masani.


Taimi meli: Tes-30-2020

Auina mai lau savali ia i matou: