Aisea e mana'omia ai e le SMT se fata ogaumu toe fa'afo'i ma se uta atoa?

SMT toe fa'afefe umuo se meafaigaluega solder taua i le faagasologa SMT, o le mea moni o se tuufaatasiga o se ogaumu tao.O lana galuega autu o le tuʻuina atu lea o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi i totonu o le ogaumu faʻafefe, o le a faʻafefeteina le solder i le maualuga o le vevela pe a uma ona mafai e le solder ona faʻapipiʻi vaega SMD ma laupapa matagaluega i totonu o se masini uʻamea.A aunoa ma le SMT reflow soldering meafaigaluega SMT faagasologa e le mafai ona faamaeaina ina ia galue le vaega faaeletonika ma laupapa matagaluega soldering.Ma SMT i luga o le fata ogaumu o le meafaigaluega sili ona taua pe a o le oloa i luga o le reflow soldering, vaai iinei e mafai ona i ai ni au fesili: SMT i luga o le fata ogaumu o le a?O le a le fa'amoemoega o le fa'aogaina o fata fa'apipi'i SMT po'o fa'amea fa'avela?O se va'aiga lea i le mea moni o le SMT overbake fata.

1. O le a le fata fa'apipi'i SMT?

O le mea e taʻua o le SMT over-burner tray poʻo le ave faʻamu, o le mea moni, o loʻo faʻaaogaina e uu ai le PCB ona ave lea i tua i le fata ogaumu soli poʻo le ave.E masani lava ona i ai i le fata fata se koluma tulaga e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai le PCB e puipuia ai mai le taʻavale poʻo le deformation, o nisi o le fata fata sili atu o le a faaopoopo foi se ufiufi, masani mo FPC, ma faʻapipiʻi maneta i luga, download le meafaigaluega pe a faʻapipiʻi le ipu suction. faʻatasi ai ma, o lea e mafai ai e le SMT masini gaosiga ona aloese mai le faʻaleagaina o le PCB.

2. Le fa'aogaina o le SMT i luga o le fata ogaumu po'o luga o le fa'amoemoega o le umu

SMT gaosiga pe a faʻaaoga i luga o le ogaumu fata e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le PCB ma puipuia le mamafa o vaega o le pa'ū, o ia mea uma e lua e fesoʻotaʻi ma le SMT i tua i le maualuga o le vevela o le ogaumu, i le tele o oloa o loʻo faʻaaogaina nei e leai se taʻitaʻi. , SAC305 solder pa'u leai se ta'ita'i vevela apa u'amea o le 217 ℃, ma SAC0307 solder pa'u apa liusu vevela pa'ū e uiga i le 217 ℃ ~ 225 ℃, o le maualuga maualuga i tua i le solder e masani ona Fautuaina i le va o le 240 ~ 250 ℃, ae mo iloiloga tau. , matou te filifilia masani le FR4 ipu mo Tg150 luga.O lona uiga, pe a ulu atu le PCB i le vaega maualuga o le vevela o le ogaumu soli, o le mea moni, ua umi ona sili atu lona vevela fesiitaiga tioata i totonu o le setete paʻu, o le a deformed le tulaga paʻu o le PCB na o le faʻaalia o ona uiga faaletino naʻo. tauagavale.

Faʻatasi ma le thinning o le mafiafia laupapa, mai le mafiafia lautele o le 1.6mm i lalo i le 0.8mm, ma e oo lava i le 0.4mm PCB, o se laupapa matagaluega manifinifi i le papatisoga o le vevela maualuga ina ua uma le ogaumu soldering, e faigofie ona o le maualuga. vevela ma le faafitauli deformation laupapa.

SMT i luga o le fata ogaumu po o luga o le ogaumu ave o le faatoilaloina o le PCB deformation ma vaega pauu faafitauli ma aliali mai, e masani ona faaaoga le pou tulaga e faaleleia le PCB tulaga pu, i le ipu vevela deformation maualuga e tausia lelei le foliga o le PCB. e faaitiitia le deformation ipu, ioe, e tatau foi ona i ai isi pa e fesoasoani i le tulaga ogatotonu o le ipu ona o le aafiaga o le kalave e mafai ona punou le faafitauli o le magoto.

E le gata i lea, e mafai foi ona e faʻaogaina le avega mamafa e le faigofie ona faʻaleagaina uiga o le mamanu o ivi poʻo le lagolago i lalo ifo o le mamafa o vaega ina ia mautinoa e le pa'ū vaega mai le faʻafitauli, ae o le mamanu o lenei vaʻa e tatau ona matuaʻi. faʻaeteete e aloese mai le tele o mea lagolago e siitia ai vaega e mafua mai i le itu lona lua o le le saʻo o le faʻafitauli lolomi faʻapipiʻi solder.

laina gaosi SMT atoa taavale


Taimi meli: Apr-06-2022

Auina mai lau savali ia i matou: